Е-Занимална
 
Химна на Градинка 13 Ноември
ЈУДГ ОЦ 13 НОЕМВРИ“ Е УСТАНОВА ВО КОЈА ВЛАДЕЕ ЉУБОВТА, НЕЖНОСТА,
ГРИЖАТА, НАСМЕВКИТЕ, ВЕДРИНАТА, ПОЗИТИВНАТА МИСЛА, ЖЕЛБИТЕ,
ИГРАТА, БЕЗГРИЖНИОТ СОН, ДРУГАРСТВОТО, ДОБРА АТМОСФЕРА,
ТОЛЕРАНЦИЈА И ОТВОРЕНОСТ ВО КОЈА ДЕТСКИТЕ ИНТЕРЕСИ
И ПОТРЕБИ ЗА ПОСТОЈАН РАЗВОЈ СЕ ПРИОРИТЕТ.